לצערנו הרב, לא מעט הם האנשים הסובלים מחרדות. החרדה נחשבת להפרעה נפשית המבוססת על רגשות שאינם אובייקטיביים, כאשר הסובלים ממנה חשים תחושות של פחד וחששות. החרדה עצמה מביאה לידי כך שהיא מקשה עלינו להתמודד עם מה שקורה סביבנו. ישנה חרדה חברתית, חרדות ספציפיות כמו פוביה מדבורים, חרקים ועד למצבי פאניקה.
הטיפול בחרדות
איך לטפל בחרדות? בזמן שפונים אל מטפל, בראש ובראשונה יהיה עליו לאבחן מהי ההפרעה ממנה סובל המטופל, כמה שנים הסיפור נמשך, מהן ההתנהגויות הספציפיות שלו עקב החרדות ומאילו סימפטומים הוא סובל. כמובן, לא פחות חשוב, יש לברר עד כמה הפרעת החרדה פוגעת בתפקוד היומיומי. כאשר אדם סובל מחרדות ופוביות, טיפול בחרדה יקבע על פי מה שהכי יתאים למטופל, בין אם מדובר בטיפול פסיכיאטרי אשר במסגרתו ייטול המטופל גם כדורים, או בין אם מדובר בטיפול פסיכותרפי. כמובן, אין האחד סותר את השני וניתן לשלב בין השניים.
טיפול פסיכותרפי בחרדות
מטרת הטיפולים הללו היא בסופו של דבר להביא להפחתה ניכרת ברמות החרדה של המטופל ולסייע לו להתמודד עם התחושות והסבל, כמו גם להביא לתפקוד כמה שיותר אופטימאלי, כל זאת ללא נטילת תרופות. אחד הטיפולים היעילים ביותר לאנשים הסובלים מחרדות הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי. אין מדובר כאן בטיפול ארוך ומייגע, הוא קצר יחסית והוא מכוון מטרה. במהלך הטיפול, המטפל ביחד עם המטופל ינסו לאתר את כל אותן מחשבות אשר בסופו של דבר גורמות להופעת חרדות אצל מבוגרים.
בנוסף, המטפל יבדוק כיצד המטופל מתנהג עקב הפרעת החרדה, ובאיזה אופן דרכי ההתנהגות תואמות את המחשבות הגורמות לה.
חרדה חברתית
ישנם גם אנשים הסובלים מחרדה נוספת - חרדה חברתית, זאת כאשר האדם מגלה פחדים וחששות מתגובות הסביבה ולכן הוא גם נמנע ממצבים חברתיים. עוד טרם המפגש עם אנשים הוא יחוש במצוקה רבה, וישנם גם סימפטומים פיזיים לא נעימים כמו רעד, הזעה ועוד.
טיפול יעיל בחרדות
סובלים מחרדות? מפוביות? אתם מוזמנים ליצור קשר בהקדם עם נלי זיו, בעלת תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית התנהגותית, המטפלת במגוון הפרעות כמו דיכאון, חרדות, כעסים, הערכה עצמית נמוכה ועוד, כל זאת מתוך רגישות רבה ושימוש במגוון טכניקות טיפוליות יעילות.