רבות אנו שומעים על כך כי דיכאון היא מחלת המאה, אבל מהו בעצם דיכאון? איך מטפלים בו ואיך יוצאים ממנו? השאלות אמנם פשוטות אולם התשובות מורכבות יותר שכן ישנן שיטות רבות לצורך טיפול בדיכאון, אולם כל מקרה לגופו. אז איך יוצאים מדיכאון?
מהו דיכאון?
זוהי הפרעה על בסיס נפשי, אחת מעוד הפרעות הקשורות לשינויים במצבי הרוח. רבים מהסובלים מדיכאון חשים בדידות רבה, עצב, כעסים, חוסר חיוניות, תשישות כרונית, נטייה להסתגרות וישנם עוד סימפטומים. קיימות שתי שיטות עיקריות באמצעותן ניתן לטפל בהפרעה: או באמצעות כדורים או באמצעות טיפול פסיכותרפי, ולעיתים נדרש שילוב בין השניים.
כיצד מטפלים בדיכאון?
איך לטפל בדיכאון? כיום נהוג לטפל בדיכאון גם באמצעות פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. בעזרת שיטה זו ניתן לסייע רבות למטופלים הסובלים ממצוקות נפשיות כאלה ואחרות, ביניהן גם דיכאון כרוני. המטרה היא למצוא פתרון הולם לבעיה ממנה סובל המטופל, תוך כדי שיתוף פעולה מלא עמו, מנסים לאתר דרכים חדשות שיובילו לעתיד אופטימי יותר.
כיצד ניתן לצאת מדיכאון?
מאחורי הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי עומד לו הגיון מסוים, על פיו יש להבין את ההליך שהוביל למצוקה או להפרעה הנפשית ממנה סובל המטופל, וכיצד נוצר מצב של קיבעון, כלומר המצב נשאר כל העת כפי שהוא. מטרה נוספת היא שהמטופלים ילמדו להכיר את הבעיה ממנה הם סובלים, יכירו בכך שהם דיכאוניים, וילמדו להבין טוב יותר כיצד ההפרעה מתפתחת במהלך הזמן. בדרך זו, הם גם יפנימו כיצד משנים דרכי חשיבה והתנהגות, כל זאת בכדי להפחית מרמות הסבל.
אל מי פונים?
נלי זיו, הינה בוגרת תואר שני בפסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית ומתמחה בשיטת ה CBT, שזהו טיפול קצר טווח יחסית. במהלך הטיפול נלי מגלה כמה שיותר רגישות למצבם של המטופלים, היא מתמקדת בעברו של המטופל וביחד הם לומדים כיצד מגדירים את הקשיים שעליו להתמודד עימם, כאשר ישנה התייחסות הן לצד הרגשי, הפיזי והנפשי. בנוסף, במהלך הטיפול נלי עושה שימוש בקלפים, דמיון מודרך ושיטות טיפול נוספות אשר בסופו של דבר כל ייעודן הוא לגאול את המטופל מתחושות הדיכאון.