דיכאון לאחר לידה, זוהי תופעה נפוצה למדיי. למעשה עד 20% מהנשים שזה עתה ילדו עלולות לסבול מהבעיה. הדיכאון עלול להופיע עוד בעת מהלך ההיריון, אולם לעיתים כלל אין שום סימנים מקדימים והוא מופיע לאחר הלידה. נשים להן דיכאון אחרי לידה סובלות ממצב רוח דכאוני במרבית שעות היום, הן מאבדות עניין וקשה להן מאוד להגיע לתחושה של הנאה.
תסמינים אופייניים
התמודדות עם דיכאון לאחר לידה איננה פשוטה כלל ועיקר, במיוחד לאור התסמינים המאפיינים את המחלה: נשים הסובלות מדיכאון נוטות להפחית בכמויות האוכל, הן פשוט חסרות תיאבון. הן יכולות להפוך להיות פעלתניות יתר על המידה או בדיוק ההיפך. הן לרוב סובלות מתשישות רבה, עייפות ולעיתים נתקפות במחשבות אובדניות. בנוסף, במהלך תקופה קשה זו ביטחונן העצמי יורד, הן מרגישות שהן אשמות במצב, קשה להן מאוד להתרכז ולהתמקד.
מה גורם לכך?
ישנן סיבות רבות ושונות התורמות לכך שאישה תסבול מדיכאון לאחר הלידה. ייתכן כי היא אינה זוכה לתמיכה מספקת מצד המשפחה הקרובה, איננה שבעת רצון מחיי הנישואין שלה, וישנם סימנים מקדימים לדיכאון עוד במהלך ההיריון. כמו כן, הדיכאון נפוץ בקרב נשים להן הפרעות נפשיות קיימות או כאלה מהן סבלו בעבר, וגם בעיות בריאותיות הנוצרות עקב הלידה עלולות לגרום לדיכאון.
הטיפול
דיכאון קליני לאחר לידה לא ניתן להזניח ויש לטפל בו בהקדם האפשרי. אחת האפשרויות היותר טובות היא לפנות לטיפול פסיכולוגי. באמצעות טיפול נפשי ניתן לסייע לאם לבדוק את רגשותיה, ואולי תוך כדי הליך החשיבה היא תוכל למצוא תשובה והסברים לקשיי התפקוד שלה.
בעזרת הטיפול, האם תוכל להתחבר טוב יותר לתינוקה, היא תלמד להתמודד עם הקשיים החדשים ותפנים את מציאות החיים הלא מוכרת עדיין. המטרה שהיא תחזור כמה שיותר מהר לשגרת חייה ותצליח לשמור על איזון רגשי.
סובלת מדיכאון אחרי לידה? יש אל מי לפנות!
אם את סובלת מדיכאון לאחר לידה, מרגישה שאיבדת טעם לחיים ושאת מתקשה לטפל בתינוקך, פני בהקדם אל נלי זיו, פסיכולוגית בעלת תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית התנהגותית, אשר במהלך השנים הצליחה לסייע ובהצלחה גדולה ללא מעט נשים אשר סבלו רבות לאחר לידתן מן הפן הנפשי. כל זאת מתוך מקצועיות, ניסיון ורגישות רבה.