התמודדות עם חרדה

התמודדות עם חרדה הינה מוכרת ללא מעט אנשים. ישנם סוגים רבים של חרדות: קיומיות, כלכליות, חרדות בהריון, חרדה מנהיגה, חרדות הקשורות לילדים, להורות ועוד. קיימות חרדות אשר דרגת החומרה שלהן קלה יותר וישנן חרדות קשות המפריעות לתפקוד היומיומי. החרדה משפיעה על כל מישורי החיים: על חיי הזוגיות, היא גורמת לשינויים במצבי הרוח, פוגעת בתפקוד במקום העבודה ואפילו פוגעת בבריאותנו הפיזית.

מהי באמת חרדה?
התקפי חרדה למבוגרים ואפילו בקרב ילדים, אינם מחזה נדיר. החרדה שונה במהותה מתחושת הפחד שברוב המקרים הינה מבוססת. לעומת זאת חרדה מופיעה גם במקרים בהם אין שום סיבה מובנת לכך או הגיון כלשהו. לעיתים נוכל לזהות מה מעורר בנו חרדה, אך בפעמים רבות לא יהיה זה ברור לנו מה בדיוק מאיים עלינו. 

התקפי חרדה
כאן מדובר בניסיון שלא מומלץ לעבור אותו. התקפי חרדה עלולים להיות מאוד מפחידים ואין ספק כי מדובר בחוויה מפוקפקת לחלוטין. הסובלים מהתקפי חרדה חשים סבל עז שלא ניתן להסבירו וישנם גם סימפטומים פיזיים המלווים את ההתקף, כמו: קוצר נשימה, רעידות, דופק מהיר, זיעה ועוד. גם הראש לא מפסיק לעבוד באותה העת והוא עסוק במחשבות על הרע מכל שעומד לקרות.

דרכי התמודדות
לרוב, אנשים הסובלים מחרדה, מומלץ להם לפנות לטיפול פסיכותרפי. בראש ובראשונה על המטפל להבין ולזהות את מצבו של המטופל ויש ליצור בקרבו מודעות לכל אותן רגשות ומחשבות המביאות אותו למצבי חרדה. מן הרגע שהמטופל מתחיל להבין ולהיות מודע למצבו, הוא גם יתרחק יותר ויותר מחוויית החרדה. כמו כן, המטפלים מסייעים לסובלים מחרדות באמצעות טכניקות נוספות כמו דמיון מודרך, הרפיה, תרגילי נשימה ועוד.

אל תתמודדו לבד!
אם אתם סובלים מחרדות, הן פוגעות בתפקוד היומיומי שלכם, ואתם נמצאים כל העת בחשש שאתם עומדים בפני התקף הפאניקה הבא, אתם מוזמנים ליצור קשר עם נלי זיו, מטפלת בעלת תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית התנהגותית, אחת המובילות בתחומה, אשר תדע באמצעות טכניקות שונות בהן היא מיומנת, הקשבה, רגישות ואמפטיה, לנתק אתכם מהחרדות השולטות בחייכם ולשחרר אתכם לחופשי.
 
נלי זיו - פסיכותרפיה

שעות וימי פעילות
א', ב', ג', ד', ה
8:00-20:00

ימי ו'
8:00-15:30

פרטי יצירת קשר
טלפון
054-73-58-688

דוא"ל

nelyziv436@gmail.com